2008-03-14

En blogg på varje muslimsk friskola


Bloggen Muslimska friskolan vill inte vara ensam om att specialgranska muslimska friskolor. På i stort sett varje muslimsk friskola i Sverige finns lärare som sitter inne med unika kunskaper om missförhållanden. Anmäl inte dessa till Skolverket. Ingen läser dem och problemen åtgärdas inte. Starta i stället en blogg om just er muslimska friskola! Skriv ett kort inlägg när någon incident inträffat eller något om islamism uttalats. När er rektor får syn på att bloggen finns ska ni se att han/hon blir nervös. Skolledaren vill inte att missförhållandena ska komma ut. Därför tvingas de ta till åtgärder för att rätta till felen.


Eller så får ni er lokala tidning att nyfiket dagligen titta in på er blogg för att leta uppslag till tidningsartiklar som når ut till beslutsfattare. Media är betydligt mer intresserade av att skriva om missförhållanden på muslimska friskolor än på kommunala skolor. Det beror på att läsarna är nyfikna på islam. Bli ett alternativ till lärarhögskolornas islamistfrälsta forskare som skriver avhandling efter avhandling om hur bra allting är på muslimska friskolor. De lever inte i verkligheten, utan hälsar på lite då och då och betraktar och letar efter ljusglimtar på muslimska friskolor som de lyfter upp till forskningsresultat.


Hittills finns det bara en blogg till i Sverige som enbart utspelar sig på en muslimsk friskola. Det är no-läraren Ziyad Ayach som lägger ut läxorna i bloggform från den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. Kanske bra information för elever som ska göra läxan, men bloggen ger ingen inblick eller vågar inte berätta om vad som händer på skolan:Inga kommentarer: