2008-03-14

150 somalier försvarade Bismilahi terrorförskolor


Idag samlades 150 somalier vid Stockholms tingsrätt. De ville protestera mot omhäktningen av den misstänkte för terrorfinansiering. Han och en till somalier har skickat miljontals kronor till terroristverksamhet i Somalia. Pengarna har tagits ur budgeten från Bismilahi muslimska förskolor i Rinkeby-Tensta:


"20-åriga Nimo Ahmed var där med bland andra sin moster och dennas bebis. Nimo Ahmed säger att hon känner sig rädd för att själv bli misstänkt för terroristbrott eftersom hon skickar pengar till anhöriga i Somalia.

– Jag kom hit för att två män som inte har gjort någonting är misstänkta för brott som de egentligen inte har gjort. Därför kom jag hit för att hjälpa.
Hur vet du att det inte stämmer det som de är misstänkta för?

– Men de är misstänkta för att de har skickat pengar till Somalia och egentligen är det vi, folket, som skickar pengar.
Det är någonting som du gör också, menar du?

– Ja, det gör jag också. Om jag har råd. Det är folk som har svårt att leva där så varför kan man inte hjälpa sitt folk.

Men du, varför behöver du känna dig hotad, tycker du?

– För att jag skickar pengar. Alla skickar pengar. Varför blir de inlåsta? Varför just de liksom? Vi skickar alla pengar. I så fall ska vi alla in i fängelse, alla somalier in i fängelse, det går ju inte."


Källa, Sveriges Radio Ekot fredag 14 mars 2008:

Se den talande bilden på de "begåvade" somaliska mammorna i burka som SR publicerar i artikeln! Är det inte märkligt att så många av dem var lediga från arbetet mitt på dagen?

Uppdatering! Sveriges Radio Ekots webbredaktion berättar att de nu tagit bort bilden av de somaliska kvinnorna av "layoutskäl".


TT rapporterar ikväll om hur pengarna gått till terrororganisationen al-Shabaab. Varför fortsätter de somaliska kvinnorna från Rinkeby-Tensta att hävda att de går till anhöriga? Har de somaliska kvinnorna från Rinkeby-Tensta enbart anhöriga i terrororganisationen al-Shabaab?

http://www.ystadsallehanda.se/article/20080314/TTINRIKES/800420935
http://hd.se/inrikes/2008/03/14/terrormisstaenkt-omhaektades/
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=752245
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_976695.svd

Inga kommentarer: