2008-03-18

Parkering på muslimgata avbröt gudstjänst


Katolska kyrkan på Ramels väg i Rosengård fick polisbesök mitt under gudstjänsten. Kyrkan som mest besöks av polacker har tredubblat besökarantalet sedan det polska EU-inträdet. Men Ramels väg ligger mitt emellan moskén vid Islamic Center och Rosengårds och Sveriges muslimtätaste stadsdel Herrgården. Ramels väg är Sveriges ekonomiskt fattigaste gatuadress. Här bor inga katoliker alls. Någon som inte gillar att polackerna parkerar sina bilar här måste ha tipsat eller tillkallat polisen.


Några elever från den muslimska friskolan Ögårdsskolan har uttryckt att de inte tycker om den katolska kyrkan, att den inte hör hemma på Rosengård där de passerar på sin väg hem från skolan. Frågan är vilka vuxna som haft intresse av att larma polisen om felparkeringarna? På dagtid ses muslimer reparera sina bilar på denna gata. En och annan utbränd bil och en tredje med inslagen ruta är en vanlig syn.


Källor, Metro Skåne och Dagen tisdag 18 mars 2008:I efterspelet talar, förmodligen en pensionerad polis, om hur ingripandet nu ska gå till Rikspolisens internutredningar:
http://www.siegers.se/wp/?p=88#comment-42


En annan som kommenterar berättar att detta är ett parkeringsproblem även vid andra invandrartäta gudstjänstlokaler:
http://www.siegers.se/wp/?p=88#comment-44


Onsdag 19 mars 2008 berättar Sydsvenskan att polisen anmäler sig själv för händelsen. Den går nu till internutredning:
http://sydsvenskan.se/malmo/article309763.ece


Kristna tidningen Dagen följer upp med en artikel och ägnar dessutom sin ledarsida åt saken:
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151370
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151314

Inga kommentarer: