2008-03-28

Propagandabild om islamisk skola


Idag 28/3 visades ett program från en holländsk muslimsk friskola på SVT1 på bästa sändningstid. Programmet sägs rikta sig till barn mellan 10-15 år. Antagligen vill SVT sprida en positiv bild av muslimska friskolor genom sin propagandakanal. Varför inte istället filma med dold kamera i en svensk muslimsk friskola och visa upp det nästa fredagskväll för tittarna på bästa sändningstid?


19:00 - 19:15
Bobster: Skolbyte på prov SVT1
I en serie på fyra program besöker några vanliga holländska ungdomar för dem främmande skolor. Del 1 av 4. Asha hälsar på i en islamisk skola. Från 2007 Bredbild


Vad tycker holländarna själva om islamisk skola? Enligt BBC satte de fyr på en islamisk skola:

Reaktionerna på SVTs barnprogram där Asha hälsar på i en islamisk skola lät inte vänta på sig. En hel tråd i Flashback vänder sig mot propagandan och inleds så här:
"Äger muslimer Svt eller vad fan är det frågan om?

Återigen nåt äckligt program om Muslimer på Svt1. Unga muslimer snackar om det bästa med Islam och lär en vit tjej Läsa koranen i en muslimsk skola eller fan det är, kollade inte från början. Deusstom snackar dom om Paradiset ja allt det där. Ägs Svt av muslimer eller vad är det frågan om?? Varför alla dessa program om Islam? Jag blir illamående"

Inga kommentarer: