2008-03-19

Minns branden på Ögårdsskolan


Skriftmakaren Unto Seppälä från Höllviken vänder sig mot borgerliga politiker och Västvärldens allians när han går i sanden vid Höllvikens strand 2003. Dagboken påminner. Han kopplar ihop detta med branden av den muslimska friskolan Ögårdsskolan vid Islamic Centers moské i Malmö 2003:


"Jag gratulerar alla blodtörstiga moderater, folkpartister och kristdemokrater. Ni har vunnit, er blodtörst har vunnit. Ni är mördare! Ni är mördare!"

"Jag gratulerar USA, Storbritannien, Australien och lilla Danmark. Ni har vunnit, er blodtörst har vunnit. Ni är mördare! Ni är mördare!

Hiroshima, Nagasaki, Bagdad."

"26:e april förstörs Islamic Center och delar av Moskén i Malmö i en anlagd brand. Gärningsmännen har aldrig identifierats."


Källa, Sourze 19 mars 2008:


Kontaktuppgifter till Unto Seppälä i Höllviken:Personalen på Ögårdsskolan minns också branden. De delar in skolans historia i före och efter branden 2003. Allt förstördes och säkerhetsläget förändrades. Möbler och skolmaterial är ihoptiggt efter att skolan brann ner 2003.
I
I
Sydsvenskan berättar i en artikel om återinvigningen av Ögårdsskolan och Islamic Center 2005. Då var det stor fest och gratisbjudning för stadens dignitärer:


Inga kommentarer: