2008-03-28

Saudiska SADAFCO betalar flygbiljetterna


Spiritus Mundi går nu ut offentligt på sin hemsida och berättar stolt att den saudiska mejerijätten SADAFCO betalar alla flygresorna för malmöeleverna och deras föräldrar och lärare:


"Finansiering av flygbiljetter Riyadh

Företaget som sponsrar samtliga flygbiljetter till Saudiarabien heter Sadafco. Företaget är en mejeriproducent från Kuwait med huvudkontor i Jeddah, Saudiarabien. Deras marknad sträcker sig över följande länder: Saudiarabien, Dubai, Jordanien, Bahrain och Qatar.

Sadafco går in i projektet för att de ser positivt på en utökad dialog mellan olika kulturer. Sadafco har valt att gå in som sponsor i projektet med ambitionen att fler skolbarn i Saudiarabien ska dricka mjölk till skolmaten istället för kolsyrade läskedrycker. Sadafco kommer att ha marknadsföring för sina produkter i samband med utställningen av barnens konst på National Museum i Riyadh."


Källa, Spiritus Mundis hemsida för nyheter torsdag 27 mars 2008:


Här är kontaktsidan till SADAFCO dit du kan ringa eller mejla dina protester mot att de köper malmöskolbarnens underkastelse av islam för att öka sina marknadsandelar. Passa på att fråga hur mycket Henrik Melius och Spiritus Mundi får betalt:


Moderate fullmäktigeledamoten Rickard Wendel från Malmö skriver idag 28/3 på sin blogg att socialdemokraterna ger fortsatt stöd för saudiresan:


Hur ska de svenska skolflickorna tvingas vara klädda? Branschtidningen Restauratören berättar 28/3 att kläderna som kvinnor bär i Saudiarabien är reglerade i lag:

"I Saudiarabien är det lag på att kvinnor och män ska skiljas åt i det offentliga och när kvinnor går ut måste de vara helt täckta."

Inga kommentarer: