2008-03-17

Bismilahi muslimska terrorhärva


Det har rapporterats mycket om terroristhärvan runt Bismilahi muslimska förskolor i Rinkeby-Tensta idag.


SVT Rapport 19.30 låter ekobrottsmyndigheten redogöra för sina rön. Det visar sig att många av de pengaförmedlande hawalas som smugglar pengar till terrorism i Somalia tjänar stora pengar. Reportaget zoomar in Rinkeby Torg och en ekobrottsutredare säger att föreståndarna inte bokför vinsterna och i flera fall drivs av personer som lever på bidrag:

Källa, SVT Rapport klockan 19.49 måndag 17 mars 2008:


"Det har pratats vitt och brett om att stänga Bismihali-förskolorna med muslimsk profil i Stockholmsområdet, då dess ägare misskött verksamheten grovt och emedan spillrorna av dess kvarvarande företagsledning inte heller har kunnat ge någon tillräcklig förklaring till det ekonomiska läget då utbildningsförvaltningen upptäckt att bokföringen för 2007 är försvunnen. Det är rätt handlat av politikerna att stänga skolan, och av flera skäl. Det skäl som tydligast hörs från sverigedemokraternas och andra nationalisters håll, är att förskolorna i fråga är muslimska och lär ut i Allahs namn."

Källa, Borås Tidning debatt måndag 17 mars 2008:


Polispådrag vid terrorhäktning i härvan av terrormiljoner från Bismilahi till terrororganisationen al-Shabaab i Somalia:

Källa, SVT ABC och TT måndag 17 mars 2008:


Terrorister kan utnyttja pengaförmedlingen hawala till Somalia:

Källa, Sveriges Radios Ekot måndag 17 mars 2008:


Det svider i hjärtat

"Varför vill unga män som växt upp i Sverige offra sina liv som självmordsbombare eller som stridande i Somalia, Tjetjenien eller Bosnien? Dokumentärfilmaren Oscar Hedin lyckades tränga in i den svenska radikala islamistiska världen och fann att fenomenet inte bara kan förklaras med religiös fanatism eller politiken i Mellanöstern."

Sändningstider: Det svider i hjärtat
SVT1 Måndag 24 mars 2008 kl 22.00
SVT1 Söndag 30 mars 2008 kl 14.25


Inga kommentarer: