2008-03-29

Vad riskerar de muslimska friskolorna i Nederländerna?


Nu när Geert Wilders film Fitna the movie visas bör påvisas att konflikterna med muslimer i Nederländerna varat i flera år och riktat sig mot islamiska skolan:


"Sent på tisdagskvällen den 9 november 2004 sattes den islamska skolan Bedir i Uden i Nederländerna i brand. På en av väggarna stod det skrivet: ”Theo, vila i frid”. Branden anlades samma dag som den mördade filmaren Theo van Gogh begravdes."

"Mordet utfördes av en till synes välintegrerad muslimsk man som först sköt, sedan skar halsen av och slutligen knivhögg Theo van Gogh. Det utlöste kraftiga reaktioner och under den fyraveckorsperiod som följde rapporterades 106 våldsamma attacker med rasistiska och islamofoba förtecken, varav 47 var riktade mot moskéer."

Källa, Arbetaren torsdag 27 mars 2008:


Fallet med den islamiska skolan Bedir i Nederländerna framstår som logisk i artikeln. Frågan är vilket motiv som utlöste att någon brände ner den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö till grunden 2003?


Filmen Fitna the movie är nu bortplockad från LiveLeak.com på grund av islamistiska hot mot sajtens medarbetare och yttrandefriheten:
I
TT säger nu efter midnatt 29 mars att det stått hela dagen på BBC att filmen är bortplockad. Därför anser inte TT att de behöver rapportera om det. Enbart Dagens Nyheter och Skånska Dagbladet via danska nyhetsbyrån Ritzau har skrivit om detta i Sverige.

Inga kommentarer: