2008-03-22

Muslimska friskolor besöker inte koncentrationsläger


Igår visade TV Irena Forslind som suttit i koncentrationsläger i Rawensbrück. Elever från Linköping fick höra hennes berättelse. I TV guidade hon runt i koncentrationslägret och visade hur allt gått till. Eleverna grät och studiebesöket var mer lyckat än den bästa historielektion.


Varför gör aldrig några muslimska friskolor studiebesök i koncentrationsläger? Varför bjuder aldrig muslimska friskolor in någon överlevande från koncentrationsläger? Det är i skolvärlden väldokumenterat att bland en del muslimska elever förekommer hat mot judar ända ner i mellanstadiet. Forum för levande historia är en statlig myndighet inrättad av förre statsministern Göran Persson. Forumet startades för att berätta om fasorna som judarna utsattes för under andra världskriget. Denna myndighet har inte ifrågasatt varför muslimska friskolor inte besöker koncentrationsläger eller bjuder in överlevande som föreläsare:Det är märkligt hur just muslimska friskolors lärare som skulle kunna få bort antisemitiska tankegångar där de ofta förekommer, helt avvisar tanken på besök i koncentrationsläger eller besök av en överlevande, bara utav hänsyn till de muslimska friskolornas elevers uppfattning i palestinafrågan. Vad har en helsvensk gymnasieklass från Linköping som visas upp i TV-rutan, där ingen av eleverna bär på antisemitism för funktion? Låt TV göra ett program där en muslimsk friskola besöker ett koncentrationsläger eller får besök av en överlevande! Det finns flera muslimska friskolor med högstadier där eleverna är gamla nog. Eller låt TV filma muslimska friskolors lärares svar på varför de inte vill åka på en sådan resa eller ta emot en överlevande i klassrummet.


Länk till en tidigare artikel i Linköpings Tidning där Irena Forslind föreläser. Hur många muslimska friskolor har hon bjudits in till?


Bloggen Muslimska friskolan utmanar den muslimska friskolan Dar Al Uloúmskolan i Linköping att göra som gymnasieskolan i Linköping och bjuda in Irena Forslind:
http://www.linkoping.se/InformationOm/Utbildning/grundskola/dar_al_uloumskolan.htm

Inga kommentarer: