2008-03-12

Limhamnslärare vill inte delta i saudiresorna


Lärarnas Riksförbunds medlemstidning Skolvärlden skriver idag en granskande artikel om saudiresorna. Där avslöjas att från limhamnshållet vill lärarna inte delta och att Spiritus Mundis ordförande Henrik Melius håller sig undan genom att vägra medverka i intervju. Vidare att barnen smugglas iväg på informationsträffar. Får de instruktioner i vad man inte får göra, säga och klä sig i Saudiarabien?


"På Bergaskolan i Limhamn-Bunkeflo är lärarna inte med i projektet alls. Eleverna som ska åka har varit borta några eftermiddagar under våren för att förbereda sig. - Vi vet ingenting, ingen personal ska åka med. Vi hade velat ha information, säger Sara Svanlund, biträdande kommunombud i Malmö."

"Spiritus Mundis företrädare Henrik Melius vill inte låta sig intervjuas i Skolvärlden."

"I Malmö har politikerna sagt att de inte kan lägga sig i resan, det är upp till rektorerna att bestämma om eleverna kan åka med eller inte. Miljöpartisten Nils Karlsson tycker att det är tråkigt. - Några av oss har försökt att ta debatten, men då har det sagts att vi inte ska diskutera enskilda fall. Jag tycker inte att vi politiker kan avsäga oss ansvaret."

"Jytte Lindborg, rektor för Hermodsdalsskolan och Gullviksskolan, tycker att utbytet är kontroversiellt."


Källa, Skolvärlden onsdag 12 mars 2008:


Diskussion på FOMI:
I
I
Nu har det skrivits sammanlagt 36 artiklar om de kontroversiella saudiresorna under en dryg månad. Googla på sökordskombinationen Bååth+Saudiarabien, så återfinns reaktioner från webben:Inga kommentarer: