2008-03-11

Spiritus Mundis hemliga mobiltelefon


Två anställda på Spiritus Mundi hävdar oberoende av varandra att ordföranden Henrik Melius inte har någon mobiltelefon. Därför går han inte att nå.


8 november 2006 fick Malmö kulturkansli in en begäran från Henrik Melius som beskrev sig som projektledare för Spiritus Mundi på Mäster Johansgatan 6 med mobiltelefonnummer 070-300 00 69 . Den finns som offentlig handling. Där klagade Melius på att Skånetrafiken inte vill betala gratisresor för deras mångfaldsprojekt. Melius begärde därför 75 000 kommunala skattekronor från kulturdirektören Bengt Hall. Melius beviljas 60 000 kronor underskrivet av kulturdirektören som sätts in på Spiritus Mundis bankgiro 5497-0744.


Samma mobilnummer används fortfarande och står på Henrik Melius hos Spiritus Mundis adress Mäster Johansgatan 6 i Malmö:

"Henrik Melius
Mobil 070-300 00 69 HELIUS MEDIA SWEDEN AB
C/O Henrik Melius Mäster Johans Gatan 6 21121 MALMÖ"

Källa, Eniro personer på söknamnet Melius:


I ett och ett halvt år har alltså Henrik Melius använt ett och samma mobilnummer adresserad till Spiritus Mundis lokaler. Han använder det till och med i offentliga handlingar i egenskap av projektledare för Spiritus Mundi. Ändå hävdar personalen på Spiritus Mundi att Melius inte har någon mobiltelefon. Därför kan han inte nås när han inte är på Spiritus Mundis kontor. När han är på kontoret är han ständigt oanträffbar och har vägrat medverka i någon intervju i samtliga tidningar sista månaden. Det är denne man som Malmös skolbarn nu är i händerna på i samband med saudiresorna.


Idag 11 mars skickar Spiritus Mundi ut ett pressmeddelande om ännu ett mångfaldsprojekt där skolbarn i Stockholm ska föras samman för integration i Botkyrka. Platsen beskrivs så här:

"Platsen där eleverna möts är Subtopia, ett förortsparadis för kulturentreprenörer som ligger i Alby."

"Thomas Holst – Basist och gitarrist (Wilmer X, Torsson)"


Källa, pressmeddelande Botkyrka, är ni med oss? från Spiritus Mundi tisdag 11 mars 2008:


Wilmer X gitarrist Thomas Holst har en egen sida hos Spiritus Mundi:


Med på planeringsresan i Saudiarabien inför Spiritus Mundis malmöskolresor var Thomas Holst:
http://www.spiritusmundi.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=128&Itemid=68


Den som vill få klarhet i mobiltelefonen eller spionera på Spiritus Mundi kan alltid passa på att söka tjänsten som receptionist som nu ligger på hemsidan:
http://www.spiritusmundi.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=129&Itemid=68

Inga kommentarer: