2009-02-16

96 av 100 poliser säger nej till hijabNorges justitieminister backar nu och ska fundera över om han ska genomföra förslaget om muslimsk hijab i norska polisen:"Et klart flertall av norske politifolk sier nei til å tillate bruk av hijab som en del av uniformen. Politiet begrunner holdningen med et ønske om et verdinøytralt politi med symbolfri uniform.
I spørreundersøkelsen som
NRK selv har gjennomført, svarer 96,3 prosent nei på spørsmålet om de vil tillate hijab. Bare 2,3 prosent mener det må være greit, mens 1,4 prosent sier de ikke vet hva de mener.


- Vi har én uniform, og svarene i denne undersøkelsen viser at det er det klare synspunktet fra dem som jobber i norsk politi, sier lederen av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.


Tidligere i februar gikk Politidirektoratet inn for å tillate hijab som en del av politiuniformen. Justisminister Knut Storberget (Ap) støttet forslaget, men har nå valgt å tenke på saken.


NRK opplyser at de i forrige uke sendte ut spørreskjemaet til nær 8000 politijenestemenn. Nesten 30 prosent av alle tjenestemenn svarte, noe som tilsvarer et antall på 2166.

NTB/Dagbladet.no"


Artikel från norska Dagsavisen måndag 16 februari 2009:Läs artikeln och undersökningen i NRK måndag 16 februari 2009:


Inga kommentarer: