2009-02-01

Basem Mahmoud predikar vidareLedaren för den ockuperade källarmoskén i Rosengård heter Basem Mahmoud. Han är ordförande för Islamic Youth Center som tagit kommandot efter att Islamiska Kulturföreningen vräktes med upplopp som protest. Här är Eniro Nyhetssöks artiklar om honom:Artiklar om Islamic Youth Center som uppfostrats i koranskolan hos Islamiska Kulturföreningen:"Islamic Youth Center, som legat bakom ockupationen av källarmoskén på Herrgården, får hård kritik av Irakiska kulturföreningen i Malmö. - De är farliga och hjärntvättar ungdomarna, säger Louay Rafiq."


"- Malmö stad måste stärka andra föreningar i området. Sådana som inte bara lär barnen religion.Många barn i området bor dåligt och känner sig utanför samhället. De behöver integreras i svenska samhället. Inte fostras i islamisk fundamentalism, menar Louay Rafiq."


"Polisen har kommit för sent, tror Louay Rafiq – som blev chockad när företrädare för Islamic Youth Center inte tog avstånd från Usama Bin Ladin i tv-programmet ”Debatt” förra veckan."


Källa, City Malmö/Lund 22 december 2009:"Andreas Konstantinides och Eva Alterbeck har båda genom rekommenderade brev blivit kallade till samtal vid den tidigare moskélokalen.

– Jag förhandlar inte med stenkastare. Den som söker dialog måste följa lagar och förordningar, säger Andreas Konstantinides.

– Jag samtalar inte i ett ockuperat hus. Jag tänker bjuda in till samtal när det passar – och det är avhängigt av vad som händer, säger Rosengårds stadsdelschef Eva Alterbeck.

I sökandet efter en ny moskélokal har Basem Mahmoud och hans muslimska ungdomsförening inget att hämta hos kommunen."


Källa, Sydsvenskan 20 december 2008:Bloggen Muslimska Friskolan stötte idag söndag 1 februari 2009 på Basem Mahmoud där han var på en plats som inte bedriver helt lagliga affärer. Basem Mahmoud var fullt upptagen med att knyta nya kontakter med andra muslimer som inte bor i stadsdelen Rosengård. Han gick på intensivt med sina islamiska funderingar. De andra muslimerna fick inte en syl i vädret. Något nytt är på gång....


Inga kommentarer: