2009-02-23

Marockan vill arbeta som islamologilärare i VäxjöEn muslim från Marocko har idag sänt e-post till bloggen Muslimska Friskolan i tron att bloggen företräder eller driver en muslimsk friskola. Han söker nu arbete och vill undervisa i arabiska och islamologi. Nedan marockanens brev som han själv översatt från arabiska till engelska och svenska:


"from morocco to ismail abuhelal‏

Från:
hamid jamal (molad_123@hotmail.com)

Skickat:
den 22 februari 2009 18:51:00السلام عليكم اخي الفاضل معالي المدير علي خضر اخوك من المملكة المغربية اريد العمل في مدرستكم كمدرس للغة العربية او التربية الاسلامية فهل ارسل لفضيلتكم بياناتي


salam alaykom dear ali khodr i am from morocco iwant teach arabic or islam in you r school ican send me cv


Fred till dig min gode bror, Hans Excellens direktören-tors ali khodr i Marocko, din bror Jag vill arbeta i skolans lärare i arabiska och islamiska utbildning Är min e-post här på vad din"Ismail Abuhelal‏ som marockanen tror han fått kontakt med är ordförande i Islamiska förbundet i Växjö. Ismail Abuhelal är även imam och rektor för den muslimska friskolan vid Växjö Islamiska Center som bygger Växjös moské. Namnet på den muslimska friskolan som marockanen vill arbeta på är Växjö islamiska skola:


Hemsida:Marockanen har rätt i en del där han avslöjar ett mönster för lärare vid muslimska friskolor i Sverige. Väldigt ofta sköts både undervisningen i arabiska och islamologi av samma person. Oftast är det en djupt troende muslim som saknar lärarutbildning. Det har spridit uppfattningen att om man blott behärskar arabiska och kan Koranen, så är man lämplig i dessa båda ämnen.För att klarlägga hur låg undervisningskvalitet det ger på svenska muslimska friskolor, kan en jämförelse göras. Hur många rektorer på svenska kommunala grundskolor skulle anställa en person att undervisa i ämnena svenska och religionskunskap som inte är utbildad i dessa båda ämnen eller har lärarutbildning, bara för att personen talar svenska och läser Bibeln?


Inga kommentarer: