2009-02-01

Rosengårdselever misshandlade flickaHårds väg ligger på Rosengård i Malmö. En av ynglingarna var 15 år och går alltså i högstadiet. På Rosengård. Eftersom ungdomar från övriga Malmös stadsdelar inte vågar sig till Rosengård ens under dagtid, så kan man sluta sig till att gärningsmännen bor och går i skolan på Rosengård. Vilken religion som ligger bakom föraktet mot flickans kropp överlåts till läsarna att spekulera i:


"En 15-årig pojke misstänks ha misshandlat en flicka i Malmö på lördagskvällen. Upprinnelsen till misshandeln började med att flickan försvarade sin kompis.

Flickan, en kompis till henne samt en manlig bekant gick till en affär vid Hårds väg på lördagskvällen för att köpa chips. Tre ynglingar stod utanför affären. När trion kom ut kommenterade gänget flickans kompis kropp i negativa ordalag.

- Tösen gick då fram till ynglingarna och ifrågasatte varför de sagt så om hennes väninna, berättar Anders Kristersson, kommissarie vid Malmöpolisens krimjour.


En av ynglingarna gav då flickan ett slag i ansiktet. Hon ramlade omkull. Misshandeln av henne fortsatte, ynglingarna både slog och sparkade henne. Hennes kompis och deras manlige bekant kom dock till undersättning, de lyckades fly tillsammans och sprang från platsen."


Källa, Skånska Dagbladet söndag 1 februari 2009:


Sydsvenskan avslöjar att rosengårdseleverna av okänd religion? hånade den ena flickan innan de misshandlade hennes kompis med sparkar och slag:
"Hon blev boxad på armen och sparkad i ryggen så att hon föll omkull på marken."

Inga kommentarer: