2009-02-09

Muslimsk rektor utpressar kommunSkolinspektionen underkänner den muslimska friskolan Alnour International School i Luleå. Skolan har endast haft nio elever, saknat kontinuitet och de flesta lärarna har varit obehöriga. Dessutom saknar den muslimske rektorn Mohammed Gabra pedagogisk insikt, menar Skolinspektionen.


Den muslimske rektorn Mohammed Gabra kräver ändå att få starta en ny muslimsk förskola. Men nu en muslimsk förskola i stället, i samma lokaler som sin stängda muslimska friskola. Genom utpressning säger han att om han inte får tillstånd till detta av Luleå kommun, så kommer Luleå kommun inte att få tillbaka några pengar alls eftersom han då går i konkurs.


Läs artikeln i Norrländska Socialdemokraten 29 januari 2009:"Som Kuriren tidigare berättat stängde den internationella friskolan Alnour redan efter två månader.

Pengarna var slut och kommunen ville inte betala ut mer då antalet barn var för få, redan nu hade de betalt ut för mycket i förhållande till antalet barn.

Kvar i dagsläget finns en skuld på mer än en halv miljon kronor.

Kan bli konkurs

Kommunen vill ha tillbaka sina pengar, både påminnelse och inkasso har gått ut. Mohammed Gabra säger dock att han inte har några pengar nu, men om han av Luleå kommun får ett nytt tillstånd till att bedriva en fristående förskola med 40 barn så kan han också betala tillbaka skulden allteftersom.

- Jag vill betala tillbaka pengarna, jag planerar för det. Men får jag inget tillstånd till en förskola så blir det konkurs och inga pengar alls till kommunen. Det vore bäst för oss båda om jag fick tillståndet, menar han."


Källa, Norrbottenskuriren 24 januari 2009:


Inga kommentarer: