2009-02-25

Malmö tingsrätt stämmer Islamic CenterMed anledning av Skånska Dagbladets artiklar igår om att ett fastighetsbolag ansöker om stämning av Islamic Center på en miljon kronor för uteblivna hyror för den muslimska friskolan Ögårdsskolan:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/02/islamic-center-stams-infor-tingsratten.html


Malmö tingsrätt berättar idag onsdag 25/2 2009 för bloggen Muslimska Friskolan att tingsrätten behandlat stämningsansökan. Tingsrätten finner att det är ett stort belopp och att det finns grund för att stämma. Därtill finns ett juridiskt ombud för Islamic Center som kan nås för delgivning. Därför blir det definitivt en stämning från tingsrätten mot Islamic Centers församling.

Tvistemålet har målnummer. T 1387 för 2009

Det handläggs av enhet 12 på Malmö tingsrätt

telefon växel: 040-353000


Tingsrätten avslöjar att målet gäller en stor summa obetalda hyror. Enligt Skånska Dagbladet igår hela 22 obetalda hyror för Ögårdsskolan som är Islamic Centers muslimska friskola vid den stora moskén i Malmö.


Vidare berättar Malmö tingsrätt att Sveriges Televisions Sydnytt ringde Malmö tingsrätt för 30 minuter sedan, runt klockan 11.45 25/2 2009 för att få information i ärendet.

Tingsrätten berättar att stämningsansökan från fastighetsbolaget inkom måndag 23 februari 2009. Idag 25/2 beslutar tingsrätten att stämma Islamic Centers församling.


Den islamvänliga tidningen Sydsvenskan berättade igår 24/2 2009 för bloggen Muslimska Friskolan att de inte har skrivit någon artikel om stämningen. Sydsvenskan säger att det måste finnas en anledning till att de inte vill trycka nyheten, varken i sin papperstidning eller i internetupplagan. Sydsvenskan vill inte berätta vilken anledningen är att de förhindrar sina läsare att få informationen om Islamic Center.


Inga kommentarer: