2009-02-05

Varför ska man ha fler poliser med invandrarbakgrund?


Malmös polismästare Ulf Sempert anmäler sig själv till polisens internutredning för att han kände till uttalandena från sina poliser utan att agera:
I
Källa, Sydsvenskan fredag 6 februari 2009:
http://sydsvenskan.se/malmo/article411171/Polischefen-kande-till-filmens-innehall.html"– Den lille jävla apajäveln. Ska jag göra han steril när jag får tag på honom, frågar en polis sina kolleger.
En polis säger:
– Jag håller med han gubben på Ica i Vellinge: ”Ni har kommit till fel kommun, blattejävlar”."


Källa, Aftonbladet torsdag 5 februari 2009:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4336181.abSydsvenskan låter idag intervjua ett antal elever på Bernadottegymnasiet med invandrarbakgrund där en del vill bli poliser.


"Samhällskunskapsläraren Ulf Nilsson visar videoklippet med polisens samtal två gånger. Arber Kadrolli räcker fingret åt filmen när polisen säger ”apajävel”.
– Jag blir arg. Min pappa är polis. Jag tror inte han blir förvånad när han hör detta, säger han."


"Många i klassen tror att uppståndelsen kommer att ge en negativ bild av polisen i Malmö. De tycker att det är osmart gjort, med tanke på att polisen vill ha fler personer med invandrarbakgrund i kåren."


Källa, Sydsvenskan fredag 6 februari 2009:
http://sydsvenskan.se/malmo/article411174/Ar-man-polis-maste-man-kunna-hantera-det.htmlBloggen Muslimska Friskolan kan avslöja hur det ser ut på Bernadottegymnasiet som ska förbereda för uniformsyrken som polis, brandkår och militär. På Bernadottegymnasiet i Malmö har elever med invandrarbakgrund börjat slåss med varandra inne i klassrummet på lektionstid. Är det sådana invandrarungdomar som svensk polis behöver?Det finns precis som dessa invandrarelever massor av andra invandrare som söker sig till polisutbildningen. Allihop uppger att polisen vill ha fler personer med invandrarbakgrund. Därför känner sig vissa invandrare kallade att söka. Andra gör det för att de lättare kvoteras in.Men själva påståendet är fel. Det är inte polisen som vill ha ha fler personer med invandrarbakgrund i kåren. Polisen har aldrig fattat något sådant beslut. Det är riksdagspartier som fattat beslutet att tvinga på Polishögskolan fler invandrarstuderanden, av samma ideologiska grund som de använder när de vill ha massivandring. Bakom det helt politiska beslutet finns ingen forskning eller bevis alls för att fler invandrarpoliser skulle hjälpa i invandrartäta förorter. Se bara på Rosengård. Har det blivit bättre sedan polisen ålagts att rekrytera fler invandrare sedan 10 år tillbaka? Nej, det har inte hjälpt alls.Fråga istället vanliga poliser om de vill ha fler kolleger med invandrarbakgrund, som kommit in på polisutbildningen för att en del av dem kvoterat ut svenska sökanden med bättre eller likvärdiga meriter.
I
I
Gör som media och läs bloggen Muslimska Friskolans avslöjanden om hur invandrare kvoteras till polisutbildning:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/search?q=polisutbildningSedan till själva uttrycken apajävel och blattejävlar. Ända sedan Olof Palme på 1980-talet drog igång massinvbandringen med anhörigflyktingar som kom hit för att få ett bättre liv, så har många poliser sett igenom invandringens konsekvenser. Sedan 1980-talet har polisen haft en stigande problembild med invandrare som inte varit lika skötsamma som arbetskraftsinvandrare som kom på 1950-talet och 1960-talet. Inte konstigt att det sedan 1980-talet hetat blattejävlar om invandrare på de flesta polisstationer och radiobilar. Dessa poliser har sett verkligheten.Inte ens Malmös polismästare Ulf Sempert hade för två veckor sedan något att invända mot sina polisers uttalanden om rosengårdsungdomarna. Det visar tydligt att polisen ända upp i ledningsnivån har en tydlig bild av vilka problemen är med invandrarungdomar. Först när media kommer in ska poliser tvingas be om ursäkt för den kunskap och de värderingar de sitter inne med. När media hålls utanför är det inom Malmöpolisen, från poliserna på fältet ända upp till polismästaren, acceptabelt att ha dessa åsikter. I alla fall inget man anser sig behöva ödsla tid på att ändra.Tror riksdagspartierna verkligen att alla poliser lägger sin röst på de riksdagspartier som med tvång kvoterar in fler invandrarpoliser, eller som gynnar massinvandringen som poliserna sedan får röja upp efter? Det framgår av videoupptagningen att polisen i stället ser Vellinge som en förebild. Där vägrar man ta emot en enda invandrare eller flykting.Bloggen Muslimska Friskolans förslag i utbildande syfte:


Gör en DVD med polisens best of uttalanden genom åren. SVT har bidragit med första sekvensen i den blivande storsäljaren:

http://svtplay.se/v/1432382/kravallpoliser_kallade_rosengardsungdom_for_apor

http://svtplay.se/v/1433057/langre_sekvens_fran_polisens_egen_filmTT har ikväll gett inspiration till någon modig regissör som vill sätta ihop DVDn:


"Tidigare fall med rasistiska kommentarer från poliser


2008: En polisman i Stockholm åtalas för att i ett privat bråk med en taxichaufför ha kallat denne ”blattejävel”.


2007: En anslagstavla hos citypolisen i Stockholm med foton på polisaspiranter utsätts för rasistiskt klotter. Bilderna på fyra aspiranter med utländskt namn eller utseende stryks över.


2005: Ett polisbefäl i Malmö skickar mejl till blanda andra kommunalrådet Ilmar Reepalu med ord som ”kriminella Mohammed” och ”alla jävla blattar”. Han frikändes från åtalet för hets mot folkgrupp, men blev ändå avskedad. Beslutet om avsked underkändes sedan i Arbetsdomstolen och mannen fick 80 000 kronor i skadestånd.


2005: Ett diskussionsforum för främst poliser på internet anmäls för rasistiska inlägg, men åklagare lägger ned ärendet med hänvisning till yttrandefriheten.


2003: En av polisens hundförare i Stockholm döms för misshandel och förolämpning sedan han låtit hunden bita ett par biltjuvar. Samtidigt fällde han kommentarer med anspelning på hudfärg.


2001: Fyra manliga elever på polishögskolan i Solna uttalar sig nedsättande om kvinnor, homosexuella och invandrare inför sina kurskamrater. Alla fyra får en varning, men får fullfölja utbildningen.


2000: Efter rånöverfall i Malmö går polisens vakthavande befäl ut med ett pressmeddelande där rånarna beskrivs som ”negrer” och ”araber”."


Källa, TT i Malmö torsdag 5 februari 2009 genom Sydsvenskan:
http://sydsvenskan.se/malmo/article411174/Ar-man-polis-maste-man-kunna-hantera-det.html
I
I
I
Fler artiklar om polisens syn på muslimska ungdomar i Rosengård som ockuperar sin islamistiska koranskola genom stenkastning:
I
http://hd.se/skane/2009/02/05/storm-mot-rasistiska/
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=881072
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2428725.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2427313.svd
http://politiken.dk/udland/article642748.ece
http://www.smp.se/ledare/olyckliga-uttalanden-ocksa-i-riksdagen(1133169).gm
http://hd.se/inrikes/2009/02/06/polischef-kaende-till/
http://www.ystadsallehanda.se/article/20090206/TTINRIKES/198421047
http://www.trelleborgsallehanda.se/article/20090206/TTI/8160
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090206/TTI/8160
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2430215.svd

Inga kommentarer: