2009-02-12

Rosengårdselever blir Sabunis spionerRosengårdsskolans rektor hyllar nu folkpartiets skolpolitik när hans elever ska spionera på islamistiska extremister åt regeringen:"Integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) vill hälsa på hemma hos barnfamiljer i Rosengård. I ett brev som delades ut till elever på torsdagen skriver ministern att hon vill fika och samtala.


Läs/Se mer

– Det visar på en enorm demokratisk anda, tycker Rosengårdsskolans rektor Lars Birgersson.På torsdagen fick alla åttondeklassare på Rosengårdsskolan ett brev. Det hade regeringskansliets logotyp och ett foto på integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni. Ministern, som kritiserats för sina uttalanden om Rosengård de senaste veckorna, skriver att hon planerar ett besök i stadsdelen på onsdag i nästa vecka.Av brevet framgår att integrationsministern vill ”diskutera hur det är att bo i Rosengård, vad ni gillar och vad ni tycker kan förbättras”.Senast i måndags kommenterade Nyamko Sabuni situationen i Rosengård i Sydsvenskan:

– I Rosengård är det väldigt mycket passivititet och inåtvändhet, och inte minst det som visades i den här rapporten som lades fram från Försvarshögskolan, med åsiktskontrollanter och så vidare, sade ministern då.I brevet till eleverna skriver Sabuni att hon ”vet att många som bor i Rosengård trivs väldigt bra, men att det också finns saker som kan förbättras”. Hon ber ungdomarna att få bli hembjuden till dem:”Om du och din familj skulle kunna tänka er att ta emot mig hemma hos er för en fika och ett samtal, får ni gärna skicka en kort e-post till min medarbetare Yoav Bartal”.Källa, Sydsvenskan fredag 13 februari 2009:


Brevet till de blivande muslimska spionerna på högstadiet i Rosengård:
I
I
I
TT rapporterar om Rosengård:
I

Inga kommentarer: