2009-02-27

Stämda och stängda moskéer visas upp för utländska politikerIlmar Reepalu har bjudit in norska Fremskrittspartiet till Rosengård. Stadsdelsfullmäktiges ordförande Andreas Konstantinides (s) tycker det är lämpligt att visa upp den i februari 2009 stämda Islamic Centers moské, samt islamisternas högborg Islamiska Kulturföreningen där den olagliga ockupationen orsakade upplopp december 2008:"Det var sedan högerpopulistiska Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen nyligen varnat för "smygislamisering" av norska städer – med Malmö som varnande exempel – som hon bjöds in av Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, för att med egna ögon se hur det står till i Rosengård.


FRP befarar nu att besöket ska inskränka sig till ”en power point-presentation och en kopp kaffe, långt ifrån pulsen på gatan”. Uppgifterna om Fremskrittspartiets skepsis och beslut att uppskjuta besöket tas emot med förvåning i Malmö.


– Deras besök här är planerat till den 12 mars och jag arbetar just nu med de sista detaljerna i programmet, säger Andreas Konstantinides, ordförande för stadsdelsnämnden i Rosengård, till TT.


Han tillägger att ambitionen verkligen inte är att visa upp någon "glättad bild".
– Det blir ett gediget program där de får möjlighet att se med egna ögon och samtala med människor i Rosengård, säger han.


Bland de programpunkter som Konstantinides arbetar med ingår både besök i Islamic Centers stora moské och någon av de mindre källarmoskéerna. Dessutom planeras ett möte med den islamiska kulturföreningen och samtal speciellt med kvinnorna där, som kan berätta hur de ser på sin roll i föreningen."


Källa, TT i Dagens Nyheter fredag 27 februari 2009:Nyhetsrapportering om besöket på Rosengård:Inga kommentarer: