2009-02-27

Turkiska moskén måste säljas
"MALMÖ Redan i april stod det klart att Muslimska församlingen måste lämna sin moskélokal på Norra Grängesbergsgatan sedan bygglovsärendet utan framgång överklagats ända upp till regeringsrätten. Men verksamheten fortsatte fram till slutet av januari.


– Beslutet måste ha kommit bort i posten och vi fick heller inte något besked via vår advokat, säger församlingens ordförande Bachir Abdo. Han betonar att det aldrig funnits någon avsikt att bedriva församlingsverksamheten utan gällande bygglov:


– Vi beklagar verkligen att det blev så här, men visste inte något förrän frågan nyligen uppmärksammades i en tidningsartikel. Församlingen ska nu sälja fastigheten och letar samtidigt efter nya lokaler."


"– I och med att de vidtagit rättelse sker inget mer från vår sida, säger Maria Koistinen, avdelningschef på stadsbyggnadskontoret. Vi är också medvetna om att det dröjde länge innan församlingen fick del av beslutet. Det som hade kunnat bli aktuellt om utflyttningen inte blivit av var ett vitesföreläggande."


Källa, Skånska Dagbladet fredag 27 februari 2009:Bloggen Muslimska Friskolan passerade igår 26/2 2009 Turkiska moskén klockan 17.45. Den var då nersläckt. Endast ett litet fönster vid kontoret lyste.I Skånskans artikel skyller ordföranden på att de inte nåtts av något brev och skyller på att det måste ha kommit bort i posten. Bloggen finner det märkligt av tre skäl. Det första är att Turkiska moskén har en stor mörk brevlåda i metall med en liten öppning som det inte går att få in handen genom. Brevlådan har ett lås. Inga spår av åverkan finns på postlådan. Ingen har vittjat den.Det andra skälet är att Turkiska moskén inte bara fått ett, utan två olika brev om nekat fortsatt tillfälligt bygglov. Det första mottog de från regeringsrätten i april 2008 som nekade dem prövningsrätt. Det är osannolikt att Turkiska moskén inte varit ett dugg nyfikna på beslutet därifrån om ett sådant brev kommit bort. Dagen efter tog Malmö stad beslutet att avsluta ärendet med ytterligare ett beslut där de hänvisade till regeringsrätten. Skulle även detta brev kommit bort i posten?Det tredje skälet är att Koistinen i januari 2009 berättade för bloggen Muslimska Friskolan att Turkiska moskén sagt till henne för länge sedan att de letade ny lokal eftersom de fått avslag på sin begäran om fortsatt bygglov. Alltså har Turkiska moskén fått den informationen:

"Maria Koistinen-Hellborg säger till bloggen att hon trodde att moskébesökarna försvunnit. Hon erinrade sig att de sökt ny lokal. Men hon minns inte när hon hört detta eller av vem."

Källa, bloggen Muslimska Friskolan 9 januari 2009:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/01/olaglig-mosk-fr-vite.htmlKoistinen säger till SkD idag att det dröjde innan Turkiska moskén fick del av beslutet. Men ingen frågar Koistinen om de sänt ut ett brev till Turkiska moskén. Eller i så fall när de sänt ut brevet. Har det gjorts alls, eller har det gjorts för 10 månader sedan?Någon borde granska detta mer! Det verkar som om det finns en hel del personer i detta ärende som ljuger, både från Turkiska moskén och från kommunen.Skånska Dagbladet har tagit en bild på den uppsatta lapp om stängt pga inget bygglov som bloggen Muslimska Friskolan berättade om 19/2:


Bilden i SkD 27/2 2009:

http://sfimg.no.publicus.com/apps/pbcsi.dll/bilde?Avis=SF&Dato=20090227&Kategori=NYHETER&Lopenr=252970057&Ref=AR&MaxW=450&border=0

Bloggposten 19/2 2009:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/02/bloggen-stangde-moske.html

Inga kommentarer: