2009-02-18

Media tystar polisrekrytering i moskéMellan klockan 17 och 18 idag onsdag 18 februari 2009 har Rikspolisstyrelsen oroligt besökt bloggen Muslimska Friskolan 5 gånger, enligt Creeper:
I
I
Rikspolisstyrelsen har läst följande bloggposter samt sökt på sig själva i bloggen genom sökordet "stockholmspolisen":


Idag onsdag 18/2 2009 berättades i Malmös närradio hur Stockholms moské ska värva muslimer att bli poliser i ett rekryteringsmöte tillsammans med polisen inne i moskén.Läs om rekryteringsmötet på den islamistiska Stockholmsmoskéns hemsida:Moskén vid Medborgarplatsen har nu 18/2 2009 flyttat polisrekryteringen till sin förstasida:


"Vill du bli Polis

I samarbete med Islamiska Förbundet i Stockholm anordnar Stockholms polis ett rekryterings möte.

När: Fredag den 27 feb 2009
Plats: Stockholms Moskén, Albanna sal, 2 tr
Tid: 18.30 - 20.30


Källa:Rekryteringsmötet sammanfaller med den islamistiska ungdomsverksamheten som Stockholms moské anordnar varje fredag mellan klockan 18 - 20.Idag 18/2 2009 fick bloggen Muslimska Friskolan ett samtal med Islamiska Förbundets vice ordförande Jalal Darir i Stockholms moské:Jalal Darir var mycket artig. Han bekräftade att polisen ska hålla ett rekryteringsmöte i deras moské 27/2 2009. Darir säger att hela styrelsen är informerad, efter att ärendet behandlats på ett styrelsemöte nyligen. Efter styrelsemötet har Islamiska Förbundet informerat sina muslimska medlemmar om rekryteringsträffen, enligt Darir. Darir berättar att Islamiska Förbundets ordförande Abdallah Salah är kontaktperson och ansvarig för rekryteringsträffen tillsammans med polisen. Men Abdallah Salah svarar inte i telefon alls.Darir tror inte att det ska vara några problem för personer som inte är muslimer att komma till rekryteringsträffen i moskén. Han beskriver vägen till Albanna sal där rekryteringsträffen ska äga rum. Darir säger att man går in via huvudentrén till moskén. Sedan tar man av sig skorna. Därefter går man förbi receptionen. Bakom receptionen finns en hiss som man tar upp till andra våningen. Där ligger Albanna sal.Bloggen Muslimska Friskolan har tidigare uppmanat intresserade av polisrekrytering att besöka mötet. Efter samtalet med Darir undanröjs hindren. Dessutom står det i moskéns annons så här som enda krav för att få komma dit:

"Är du mellan 19 och 30 år, svensk medborgare och intresserad av polisyrket så är du välkommen till mötet."


Det står alltså inte att man behöver vara muslim för att närvara. Står man dessutom utanför moskén och väntar tills polisen anländer, för att därpå följa med dessa upp till Albanna sal, lär man inte bli utkastad.Fler bloggar och forum sprider nu uppmaningen att närvara:


"Bloggen Politiskt Inkorrekt kompletterar med en likadan efterlysning, till er eller de ni känner som ska till rekryteringmötet att höra av sig till våra bloggar och delge oss era upplevelser, åsikter, vad som sades, om ni noterade någonting olagligt vid sidan av.

Ta gärna mobilfoto om det är möjligt. Och likaså spela in röster om det går, komplettera med namnen i mailet. Ex. direkta antisemitiska uttalanden eller jihadistiskt språkbruk när inte polisen hör på. Skicka oss ljudfilerna.

All inkommande info till denna blogg förmedlas till Roger då han ‘håller i ärendet’ så att säga.
Vår mailadress hittar du på Kontaktsidan längst upp i Bloggen."

Källa:


"Gå på mötet och avslöja vad de säger

Ett sånt här möte nästan måste man undersöka på plats för att se vad de egentligen säger. Coolast vore förstås om någon FB-kunde avslöja här direkt i tråden vad polisen säger när de ska rekrytera muslimer.


Moskén får inte vägra att släppa folk med viss etnisk eller religiös bakgrund, och samma sak gäller naturligtvis polisens möten. Så sekulära svenskar har exakt lika stor rätt att gå dit som alla andra. Och man kan ju alltid dra om det är intetsägande.


Ta er till detta alltså:
---
När: Fredag den 27 feb 2009

Plats: Stockholms Moskén, Albanna sal, 2 tr, tunnelbana Medborgarplatsen

Tid: 18.30 - 20.30
---
Stockholms Moskén ligger helt centralt i Stockholm, i Björns Trädgård vid Medborgarplatsen. Den syns direkt och är hur enkel som helst att hitta till."


Källa:Det står nu klart att media inte kommer att nämna ett ord om detta. I förrgår 16/2 och igår 17/2 tipsades media i Stockholm:

Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Aftonbladet
Expressen
SVT ABC
Sveriges Radio P4 Stockholm
SR Ekot
Stockholm City
Metro Stockholm


Två dagar senare har vi facit. 0 av 9 har tagit upp nyheten. Ändå visar Creeper Media att 16 - 17 februari 2009 har flera tidningar specifikt läst bloggposterna som berör rekryteringen av poliser i moskén:

Dagens Nyheter 2 gånger 16/2

SVT 1 gång 17/2

Sydsvenskan 1 gång 17/2


Källa:
http://www.b19.se/mediacreeper/site/muslimskafriskolan.blogspot.com

Bloggen blev nyfiken och ringde upp några tidningar för att fråga varför det aldrig blev någon nyhet:


Dagens Nyheter sa idag 18/2 att de ska skriva in det i kalendern för fredag 27/2 2009.


Metro Stockholm frågade igår 17/2 om bloggen var negativt inställd till att fler invandrare ska rekryteras till poliser. Bloggen svarade ärligt, ja. Då sa reportern direkt att därför ska Metro inte skriva om det. Bloggen föreslog att Metro kan skriva hur de vill om händelsen, positivt eller negativt och inte vara påverkad av en blogg. Eftersom själva rekryteringen i moskén är historisk av två skäl. Dels är det unikt att polisrekrytering sker i en moské. Dels att polisen rekryterar en speciell religiös grupp, muslimer, och ingen annan. Ingetdera har hänt förut eller rapporterats i media. Reportern la då på luren.


Svenska Dagbladet fick idag 18/2 frågan varför de inte skrivit något. Reportern svarade att de haft uppe frågan på redaktionsmötet. Därefter sa hon att SvD valt bort nyheten och varken kommer att skriva om den nu eller senare. När bloggen frågade varför, så svarade reportern att de skrivit så mycket om polisen senaste tiden. I tonfallet hördes däremot hur hon förljuget lurade bloggen och inte ville säga rakt ut att en artikel skulle väcka negativ uppmärksamhet. Reportern var väldigt otrevlig, liksom sin kollega på Metro.Uppenbart får vi aldrig läsa om detta spektakel i någon tidning. Det ska tystas ner av media precis som det tystas ner av Stockholmspolisen som inte vågar ha moskéträffen på sin sida som de andra rekryteringstillfällena:De retoriska frågorna blir naturligtvis följande:
I
I
Vågar media likt Svenska Dagbladet och Metro Stockholm inte skriva om denna nyhet för att den är negativ för muslimer eller polisen?
I
Vad är det som är negativt för muslimer eller polisen?
I
Tycker muslimerna eller polisen själva att denna moskéträff som de initierat är negativ?
I
Om inte polisen eller muslimerna själva skäms för det, så bör väl inte media mörka nyheten genom att anta att polisen eller muslimerna skäms eller framställs i negativ dager om det kommer fram?
I
Är media så otroligt rädda för vad bloggar upptäcker, att de inte ens vågar ta en nyhet från bloggosfären?
I
Har media inte längre någon makt alls att beskriva något med sina egna ord? De har ju all makt i världen att beskriva denna unika händelse positivt, precis som de vill.
I
Sladdrar inte ovanstående tystnad från media om att moskérekryteringen av polisen egentligen inte kan uppfattas som annat än väldigt negativ och orättvis av deras läsare/tittare/lyssnare?
I
Anser media att deras egna konsumenter i så fall har en helt annan värdegrund där de starkt ogillar muslimer och polisen?
I
Vem skriver och sänder media för i så fall?
I
I
I
Vilket av följande förslag till nytt utseende för Kalles kaviar är bäst på mångkultur, så att en muslimsk polis kan känna igen sig vid fikabordet på polisstationen?
I

Inga kommentarer: