2009-02-09

Regeringsbrev om muslimtät gymnasieskolaMånga av Rosengårds muslimska högstadieelever med dåliga betyg går vidare till Pauli gymnasium i Malmö. Utbildningsminister Jan Björklund har nu mottagit en protestskrivelse om hur stökigt det är i klassrummet. Eleverna får ingen lugn och ro. Den tafatte rektorn tycker att allt är bra:"Några elever på Pauli gymnasium tyckte att det var för stökigt i klassen. När det inte blev bättre vände de sig till regeringen.


MALMÖ. Brevet har författats av eleven Claudia Kinali:
– När vi klagat hos våra lärare och rektor har vi fått beskedet att ”det fixar sig” och ”ge det lite tid så lugnar det ned sig”. Men så har det inte blivit. Och det är lärarnas och inte elevernas fel. Det är lärarna som ska se till att undervisningen fungerar, säger Claudia Kinali.


Klassen har 25 elever. Brevet till utbildningsminister Jan Björklund är inte undertecknat men enligt Claudia Kinali är de tre fyra elever som tycker att ordningen är så dålig att det är svårt att koncentrera sig på undervisningen.
– Det innebär bland annat att vi får betydligt fler hemläxor än vad i annars skulle ha fått eftersom vi inte hinner med det vi ska på lektionerna, säger Claudia Kinali."Källa, Sydsvenskan tisdag 10 februari 2009:
Den utmärkta elevportalen Stay Friends visar att en majoritet av eleverna som registrerat sig har invandrarbakgrund på Pauli gymnasium. Många är muslimer:


Tryck på avgångsår en bit ner på sidan i länken nedan! Börja med att trycka på 2009. Därefter 2008, 2007 osv. Så ser man tydligt den utländska och muslimska härkomsten på namnen:
Pauli gymnasium har flera gånger omskrivits i media för att dess muslimska elever smädat besökare till synagogan tvärs över Föreningsgatan.


Inga kommentarer: