2009-02-16

Polisvärvning i moskénNu går kvoteringen till polisutbildningen för långt. I Stockholms moské som sålt ljudband från terrorstämplade Hamas och haft hitlerhyllaren Youssef al-Qaradawi som talare ska framtidens poliser värvas bland islamister:"Vill du bli Polis


I samarbete med Islamiska Förbundet i Stockholm anordnar Stockholms polis ett rekryterings möte.

När: Fredag den 27 feb 2009

Plats: Stockholms Moskén, Albanna sal, 2 tr

Tid: 18.30 - 20.30


Är du mellan 19 och 30 år, svensk medborgare och intresserad av polisyrket så är du välkommen till mötet."Källa:Islamiska Förbundet i Stockholms hemsida februari 2009:Läs även uppdateringen med nya uppgifter 17/2 2009:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/02/endast-muslimer-i-polisens.html


På Stockholmspolisens rekryteringssida 12 februari 2009 nämns inget om polisrekryteringsträffen i Stockholms moské:
I
I
I
Bloggen Muslimska Friskolan får ett samtal med rekryteringsansvarige polisen Lena Nylander vid Söderortspolisen i Stockholm:
I
I
"För ytterligare information om rekrytering kontakta aspirant- och rekryteringsansvariga i Stockholms län:"
I
"Söderort:
Lena Nylander, 08-401 20 95
Rafael Kiersz, 08-401 20 17"
I
Källa:
I
I
I
Lena Nylander bekräftar att en rekryteringsträff ska hållas i Stockholms moské. Nylander vill inte kommentera varför denna rekryteringsträff inte står på polisrekryteringens hemsida som läses av alla som vill söka sig till polisyrket i Stockholm:
I
I
"Polismyndigheten i Stockholms län inbjuder till informationsträff om polisyrket.
Informationsträff om polisyrket
I
Du har möjlighet att träffa poliser som berättar om sitt yrkesval. Du kommer få information om hur ansökningsprocessen till polisutbildningen går till samt information om studierna vid polisutbildningen.
I
Tid:
Torsdagen den 26 februari, klockan 17.00 -- 19.00
Måndagen den 2 mars, klockan 17.00 -- 19.00
I
Plats: Polishuset, kv. Kronoberg, Polhemsgatan 30, Stockholm"
I
I
Källa:
I
I
I
Lena Nylander vet inte hur de som inte går i moskén ska upptäcka rekryteringsträffen där. Hon förklarar vidare för bloggen Muslimska Friskolan att det är första gången någonsin som polisrekrytering sker i Stockholms moské eller någon moské överhuvudtaget i Stockholmspolisens historia.
I
I
Lena Nylander säger sig ha läst någonstans att rekrytering till polisyrket för första gången i Skånepolisens historia, på liknande vis ska ske nu våren 2009 i en moské i Malmö. Hon tror att det är Islamic Center som åsyftas i Malmö.
I
Den stora moskén i Malmö som tillhör Islamic Center är jagad av Skattemyndigheten för skulder.
I
I
I
Kanske vill polisrekryteringen inte ha svenska sökande till rekryteringsträffarna i moskén, eftersom de då måste börja med att ta av sig skorna i underkastelse för Allah? Ganska avslöjande är att ingen rekryteringsträff sker i någonm svensk synagoga. Tyder det på att det inte behövs rekryteras judar till polisyrket, eftersom judar är skötsamma och ingen grupp som polisen oroar sig för?
I
I
I
I februari 2009 intervjuas polisen Wenche Deas-Mobergh vid hatbrottsjouren i Stockholm som vunnit hederspris på gaygalan:
I
I
"Han har också goda kontakter med moskén på Medborgarplatsen och har bland annat varit där för att prata om hatbrott och passade då i sammanhanget också på att prata om rekrytering till polisyrket och i behovet av framtida poliser med blandade bakgrunder."
I
I
Källa, Polisens hemsida 3 februari 2009:
I
I
I
"I ett program i tv-kanalen al-Jazira sa den sunnimuslimske egyptiern al-Qaradawi bland annat att Hitler satte judarna på plats, rapporterar norska Aftenposten.
I
- Detta var ett himmelskt straff. Vid Guds vilja, nästa gång kommer det att ske genom troende (muslimers) händer, sade han enligt tidningen. al-Qaradawi är chef för Europeiska fatwarådet som Islamsk Råd Norge har tillfrågat i teologiska frågor, bland annat om det bör vara dödsstraff för homosexualitet. Han väckte uppmärksamhet under ett besök i Stockholm 2003 då han påstods ha hyllat självmordsbombare under ett seminarium i Stockholms moské."
I
I
Källa, Dagen tisdag 17 februari 2009:
I
I
I

Inga kommentarer: