2009-02-25

Skolelever rånade Rosengårds McDonaldsSkolelever döms för att ha rånat McDonaldsRosengård:"Det var på kvällen den 27 december förra året som den 16-årige ynglingen gick fram till sin arbetsledare på och berättade att han hade stora skulder. Och av den anledningen skulle han, tillsammans med några kamrater, genomföra ett rån på restaurangen.


Arbetsledaren kontaktade en kollega och de beslutade att larma polisen. Männen fick besked om att låtsas som ingenting och utföra sina vanliga uppgifter. Polisen sade också att de skulle finnas utanför restaurangen vid stängningsdags. När klockan sedan blev 00.30 på natten sade 16-åringen att han skulle slänga sopor och bad om nycklarna till personalingången.


Men utanför väntade hans kamrater, 16 och 18 år. De låtsades fösa 16-åringen framför sig och styrde därpå stegen mot kontoret. Väl inne på kontoret blev de båda arbetsledarna hotade med kniv och batong. Sedan plockade rånarna på sig cirka 13 300 kronor i kontanter och lämnade restaurangen. Varpå de gick rakt i armarna på ett 20-tal poliser. Och senare samma kväll greps även 16-åringen."Källa, Skånska Dagbladet onsdag 25 februari 2009:


Inga kommentarer: