2009-02-19

Bloggen stängde moskéNu har Turkiska moskén på Norra Grängesbergsgatan 18 i Malmö stängt. Den drivs av Muslimska församlingen. De sista dagarna har grinden till moskén varit stängd och låst. Idag kom ytterligare en turkisk man och drog i grinden. Han gick runt moskén till dess södra sida för att se varför han inte kom in.Bloggen Muslimska Friskolan såg två handskrivna lappar på de båda dörrarna vid moskéns norra sida. De löd båda så här:


"STÄNGT PGA INGET BYGGLOV"Genom bloggens påtryckningar till bygglovsenheten i Malmö stad, samt journalistpåtryckning som ledde till två tidningsartiklar i City Malmö/Lund gick det alltså till slut. Den olagliga moskéverksamheten är till ända. Bloggen kommer ändå att hålla ett öga på den stängda moskén, så att besökarna inte fortsätter bryta mot domslutet, såsom de utan något samvete gjort i åtta månader. I så fall rapporteras överträdelsen direkt till stadsbyggnadskontoret. Men idag är segern i alla fall kommen mot lagbrytarna.Läs bloggposterna om Turkiska moskén:

Läs bloggposterna om Muslimska församlingen:Undrar förresten hur mycket turkarna förstår av att det inte finns något bygglov helt plötsligt, när de besökt samma moské på samma plats 15 år i streck?


Läsare har bidragit med nedanstående information om Malmös bygglovschef som samarbetat med bloggen Muslimska Friskolan om att stänga Turkiska moskén.
I
Eftersom bygglovschefen efterforskat i källor och till varje pris velat ha reda på vem som tipsat tidningen City, så får bygglovschefen finna sig i att själv bli lite oskyldigt efterforskad. Bygglovschefen verkar vara släkt med förra socialchefen för Rosengård, vilket kan vara intressant i sammanhanget:
I
I
"Angående Koistinen på stadsbyggnadskontoret så tror jag att hon enligt Ratsit heter Maria Kerstin Koistinen-Hellborg och är född 1957-08-27. Googlar man på Kerstin Koistinen får man veta att hon var ordförande i SPI och dog 2004-09-26 i en ålder av 70 år. Går man till släktforskarhjälpmedlet Sveriges befolkning 1970 finns dessa båda damer på Borup 2 i Klågerup. Det är nog modern Kersrtin Gudrun Margareta som är född 1934-02-09 och dottern Maria Kerstin född 1957-08-27."

Inga kommentarer: