2009-02-16

Muslimsk bankrånare rymde från ungdomsskolaTidningen Metro döpte om den muslimske skoleleven till det svenska namnet Gustav, när Metro ville skydda sina läsare från fördomar mot islam. Ingen skulle veta att den som rånat Skurups Sparbank är muslim i skolåldern och kommer från den muslimska stadsdelen Kroksbäck i Malmö:

Igår kväll 15/2 2009 har den muslimske skoleleven och flerfaldige bankrånaren rymt från ungdomshemmet han är placerad på:"11:03 SKURUP (UPPDATERAD 13.45)

Den 16-årige bankrånaren har återigen avvikit från ungdomsvårdshemmet. Pojken efterlystes på söndagskvällen sedan han rymt igen. Han klättrade över en mur, väntade på en bil och sprang ut genom de öppna grindarna. Ingen i personalen på ungdomshemmet märkte något.


Det är nu tredje gången som 16-åringen avvikit. Tidigare har han bland annat rånat banker i Skurup under tiden på flykt.


Så sent som förra fredagen greps han i Malmö och fördes till rättegången, som hölls i Ystads tingsrätt. Men när han så skulle tillbaka till hemmet i Fagered avvek han.


Personalen begick misstag när den unge bankrånaren från Malmö och hans kompis på söndagskvällen lyckades rymma från Fagareds ungdomshem utanför Göteborg. Det säger Anita Hedström, biträdande institutionschef vid behandlingshemmet."


Källa, Skånska Dagbladet måndag 16 februari 2009:

http://www.skd.se/article/20090216/NYHETER/26939553/1057/*/SKURUP/16-aringen-stack-igen


TT rapporterar utan att berätta att bankrånaren är muslim:Inga kommentarer: