2009-02-25

Islamiska Kulturföreningen kräver ny lokal
"Islamiska kulturföreningen hoppas på ny lokal


Islamiska kulturföreningen blev utan lokaler när källarmoskén stängdes innan jul. På onsdagskvällen är de inbjudna till stadsdelskommunfullmäktige.
Ammar Daoud en av de aktiva medlemmarna i föreningen och han är mycket besviken på politikerna.


- Varför kör man alltid över oss i Rosengård. Lokalen har gjort stor nytta för samhället, men politikerna har inte insett detta, säger Ammar Daoud.


Ammar Daoud vill inte kalla det för en källarmoské, utan trycker på att de bedrev en fritidsverksamhet för 200 ungdomar med bland annat läxhjälp och matlagning."Läs hela nyheten på Sveriges Radio P4 Malmö onsdag 25 februari 2009:Lyssna till muslimske Ammar Daoud och Rosengårds grekiske stadsdelsordförande Andreas Konstantinides som intervjuas av SR Malmö 25/2 2009. Konstantinides vill inte ge moskéockupanterna någon ny lokal:SR Mobil 25/2 2009:
SVT Sydnytt har idag 25 februari 2009 på sin hemsida idag lagt ut en video i SVT Play om Islamiska Kulturföreningen:

"Islamiska kulturföreningen som vräktes från sina lokaler i Rosengård i fjol, är fortfarande hemlösa.


SVT Play
Hemlös förening

Medlemmarna är oroliga över framtiden.


- Våra ungdomar har ingenstans att ta vägen, när de saknar en trygg plats. Då blir det att de sitter utanför pizzerior hela kvällarna och inte gör något vettigt. Vi föräldrar är bekymrade över knark och gängbildning, säger Ammar Daoud, en av föreningens aktiva medlemmar.""Nu går vi till olika källarmoskéer, eller som jag själv, till Islamic Center. Men det kan vara svårt att förstå en bön på ett språk man inte förstår. Islamiska kulturföreningens fredagsbön hölls mest på arabiska, förklarar Ammar Daoud."Läs mer på SVT Sydnytt onsdag 25 februari 2009:Bloggen Muslimska Friskolan besökte idag Ramels väg 41 där den stängda källarmoskén som tillhörde Islamiska Kulturföreningen ligger på Rosengård.


Containrarna täcker alla ingångarna till tak så att det är omöjligt att ta sig in. Framför finns en så kallad gräsmatta. Den är smutsig och fylld av skräp. Ingen riktig gång finns utanför. Längre bort går muslimska kvinnor i svarta hucklen och för barnvagnar framför sig.


En bit från Islamiska Kulturföreningen ligger Rosengårds centrum. Där möts bloggen av några journalister som kommer från den stängda källarmoskén. Med sig bär de kamera. De passerar närpolisstationen som idag har hela rutor för ovanlighets skull. En ensam polisbil står parkerad på baksidan.


Inga kommentarer: