2009-02-17

Islamisternas barn får inte bada
"Rosengårdsrapporten var taffligt gjord. Men muslimsk extremism i stadsdelar som Rosengård ett är verkligt problem som vi behöver lära oss mer om. Det tänker Malmöforskaren Pernilla Ouis säga till integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) när de träffas idag på Malmö högskola.MALMÖ. Åttaåringar får inte vara med i simundervisningen för föräldrarna. Skolorna viker sig. Man måste ställa frågor som: är det diskriminerande om de här barnen tvingas bada, eller är det diskriminerande om de inte får vara med?Vad anser du?

- Att det är diskriminerande mot barnen om de inte får vara med. Skälet till att de inte får bada är absurt. Det blir en konstig sexualisering av barn, säger Pernilla Ouis. Idag kommer integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) till Malmö och Rosengård.""Idag redogör Pernilla Ouis inte offentligt för sin eventuella tro.

- Jag har tagit ställning mot islamismen. Vi har någon slags idé i Sverige om att vi inte kan säga att vi är bättre än någon annan. Men vi måste kunna se att det finns områden där vi kommit långt, som jämställdhet och barnrätt. Åtminstone i teorin. Vi kan inte ignorera att islamisternas idéer står emot detta.Problemet är väl att det ofta leder till generaliseringar?

- Ja, vi och dom. Men ibland måste man göra sådana uppdelningar. Om dom är de människor som står för odemokratiska värderingar och kvinnoförtryck, då vill inte jag vara vi med dem."


Källa, Sydsvenskan onsdag 18 februari 2009:


Inga kommentarer: