2009-02-25

Rosengårds politiker applåderade islamister
Islamiska Kulturföreningen är sedan 15 år tillbaka hårt bevakade av polisen för den säkerhetsrisk den utgör. Det gäller samarbete med islamister runt världen, islamistiska aggressioner mot moderata muslimer, samt en koranskola som sprider islamistiska hatbudskap.


På stadsdelsfullmäktigemötet i Rosengård idag 25/2 applåderade Rosengårds politiker islamisternas ordförande:
"De kunde ha kvar källarlokalen en tid tack vare frivilliga bidrag, men i slutet av förra året packade de ihop. En händelse som ledde till en ockupation, vilken i sin tur övergick i upplopp.


– Vi låg inte bakom någon ockupation. Tvärtom tog vi flera initiativ för att dämpa ner det hela, förklarade Ammar Daoud.


Som lök på laxen kom sedan rapporten om att radikala muslimska gruppers inflytande ökat i Rosengård. Även om rapporten sågades av forskare menade Ammar Daoud att den lett till ökad islamofobi.


– Det som står där, att det till exempel finns slöjkontrollanter, det är hemskt.


I dag förfogar Islamiska kulturföreningen över lokaler som inte räcker till. Framför allt inte till att starta upp någon större ungdomsverksamhet på nytt, förklarade Ammar Daoud och avslutade med en vädjan till politikerna:


– Vi behöver nya lokaler, får vi det kan vi fortsätta göra nytta i Rosengård.


Politikerna applåderade och tackade för informationen. Några löften om pengar kom dock inte.


– Men det är viktigt att vi får information och att vi kan starta en dialog, sade Andreas Konstantinides, ordförande i stadsdelsfullmäktige."Källa, Skånska Dagbladet onsdag 25 februari 2009:

I
I
I
Läs mer om Ammar Daoud och islamisterna hos Islamiska Kulturföreningen genom bloggen Politiskt Inkorrekt 25/2 2009:
I
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/25/islamisterna-i-vrakta-kallarmosken-kraver-ha-ny-lokal/
I
I
I
I
"Ordföranden i Rosengårds stadsdelsfullmäktige, Andreas Konstantinides (S), vill samarbeta med Islamiska kulturföreningen. Enligt forskaren Aje Carlbom har föreningen en odemokratisk kvinnosyn där kvinnan är underställd mannen."
I
I
"Islamiska kulturföreningen stod i fokus när Sydsvenskan 2006 granskade politisk islam i serien ”Haram – förbjudet i islams namn”. I en intervju med Sydsvenskan berättade talesmannen Ammar Daoud då att han inte tyckte att flickor skulle delta i simundervisning i skolan. Han förklarade att endast män var välkomna på fredagsbön i församlingens moské och att mannen är familjens självklara överhuvud."
I
I
"Konstantinides säger att han träffade Ammar Daoud senast i söndags och att han inte sett några tecken på annat än att församlingen skulle stå för jämställdhet."
I
I
"Ett mål för Islamiska kultur­föreningen är att återfå de offentliga bidrag de fick fram till 2004, när bidragen drogs in efter anklagelser om fusk. Det handlade om runt 400 000 kronor per år, enligt Ammar Daoud. Efter sitt föredrag fick Daoud applåder av politikerna.
I
I
Senare talade Sydsvenskan med Ammar Daoud om Islamiska kulturföreningens kvinnosyn. Om simundervisning för barn sade han:
I
I
– Det är en privatsak. Jag känner mig själv inte bekväm med att simma bland vackra damer.
I
I
Hur är det med döttrar då, barn? Du har kritiserats för att inte låta flickor vara med i skolans simundervisning.
I
I
– Jag tycker inte om det här ordet ”låter”. Det låter som kontroll. En kärnfamilj får bestämma själv hur de vill göra. Man säger att flickor och kvinnor skulle simma tillsammans med män. Men jag önskar att tjejerna skulle få simma i en egen tjejgrupp, så att de kan känna sig bekväma. De mår inte bra av att simma med killar."
I
I
"Socialantropologen Aje Carlbom vid Malmö högskola har i många år studerat miljöer där politisk islam är stark. Han känner väl till Islamiska kulturföreningen och dess talesman Ammar Daoud.
I
I
– Det är en av de församlingar som ingår i en salafistisk tradition där det ideala samhället är de tre fyra första generationerna efter profeten Mohammed. De vill att islams lag, sharia, ska råda."
I
I
"Aje Carlbom utesluter att församlingen förändrat sin kvinnosyn. – Vissa saker är helt enkelt inte möjliga att förändra, enligt dem. En grundtanke är att kontrollera kvinnor och kvinnors sexualitet, säger Carlbom."
I
I
"– Däremot är de ett hot mot många muslimer, särskilt unga kvinnor. De får ingen chans att komma in i det svenska samhället. Vi får ett integrationsproblem om samhället accepterar de här idéerna. Deras syn på kvinnor är inte demokratisk, säger Aje Carlbom."
I
I
I
Läs hela artikeln i Sydsvenskan torsdag 26 februari 2009:
http://sydsvenskan.se/malmo/article416074/S-vill-samarbeta-med-omstridd-moské.html

Inga kommentarer: