2009-02-08

Polisnämnden spionerar på polismästarenBjörn Lagerbäck bevakade dagens israelmanifestation söndag 8 februari 2009 vid Stortorget i Malmö. Björn Lagerbäck är polisnämndens ordförande i Malmö och folkpartist. Han ogillar polismästaren i Malmö, Ulf Sempert. Björn Lagerbäck funderade i fredags på om polismästare Ulf Sempert har polisernas förtroende eller bör avsättas:


"Efter Sydsvenskans nya avslöjande kräver polisnämndens ordförande, Björn Lagerbäck (FP) nya besked från polisledningen.
- Vi måste veta om Ulf Sempert fortfarande har enskilda polismäns förtroende, säger han till Sydsvenskan."


Källa, Sydsvenskan fredag 6 februari 2009:


Läs mer om det här:Björn Lagerbäcks misstroende gällde att polismästare Ulf Sempert känt till polisers uttalanden om Rosengård och apajävel samt blattejävlar, utan att ingripa.I media och på bloggar har tidigare uttryckts stor kritik mot Malmös polismästare Ulf Sempert. Först beordrade han sina poliser att inte ingripa när vänsteraktivister förstörde skyltfönster vid Triangeln i Malmö. Då fick poliser i strid med sin yrkesetik order att avvakta och se på förödelsen.Vid en tidigare israelmanifestation gav Ulf Sempert sina poliser taktiken att inte ingripa vad som än hände trots att palestinier och muslimer kastade ägg och andra skadande föremål på de fredliga judiska demonstranterna:


"Polisen i Malmö har kritiserats hårt för sin passivitet mot de hätska motdemonstranterna vid förra söndagens proisraeliska manifestation på Stortorget. Men redan i förväg hade polisen bestämt att inte ingripa hur hotande motdemonstranterna än skulle bli. Och i de egna leden kokar missnöjet över ledningen."


"- Jag har fullt förtroende för Mats Thimgrens bedömning av hur insatsen skulle skötas, säger Ulf Sempert, kommenderingschef och den som är ytterst ansvarig för polisinsatsen på Stortorget förra söndagen."


Källa, Skånska Dagbladet 4 februari 2009:

http://xn--sknskan-fxa.se/article/20090204/NYHETER/864811069/1057Det är lätt att spekulera kring vad polisnämndens ordförande Björn Lagerbäck gjorde på Stortorgets demonstration idag söndag 8 februari 2009. Han verkar följa allt som händer där polismästare Ulf Sempert är ansvarig för kommenderingen. Går fler saker fel där Ulf Sempert är ansvarig är det möjligt att han försöker få Ulf Sempert avsatt.Efter dagens demonstration 8/2 2009 på Stortorget i Malmö polisanmäler en kvinnlig polis motdemonstranter för att ha kallat henne rasist och hora:


"En kvinnlig polis har anmält några motdemonstranter sedan hon ett 20-tal gånger kallats rasist och hora. Källor inom polisen uppger för Sydsvenskan att flera poliser anklagats av motdemonstranterna för att ha suttit i "rasistbussen", trots att de tre poliserna som fällt de rasistiska uttalandena inte deltog i söndagens insats."


Alla Malmöpoliser dras efter piketvideon om apajävel och blattejävlar nu över en kam:

"Vi menar att det inte är några enskilda rötägg det handlar om, utan en hel poliskår."

Stefan Johansson motdemonstrant med plakat "Tack för senast grisjävlar".


Källa, Sydsvenskan söndag 8 februari 2009:

http://sydsvenskan.se/malmo/article411688/Polisen-skotte-sig-battre-den-har-gangen.html

Bild på plakatet som anklagar hela poliskåren för vad som hände i Rosengård:
http://sdsmedia.sydsvenskan.se/archive/00177/2_177078a.jpg


Dessutom JO-anmäls Skånepolisen för rasism:

"De fiktiva namnen "Neger Niggersson" och "Oskar Neger" användes av Skånepolisen vid en internutbildning under våren 2008. Nu anmäler organisationen Jämlikhet för Afrosvenskar Skånepolisen till JO."

Källa, Sydsvenskan söndag 8 februari 2009:

http://sydsvenskan.se/malmo/article411666/Skanepolisen-JO-anmals.html

Inga kommentarer: