2009-02-01

Islamolog vill stoppa terrorrättegångIslamologen Jan Hjärpe gör nu ett sista desperat försök att skydda terrorfinansiärerna i Malmö. I dagens TT-artikel hittar han ensam, helt utan källhänvisningar, på att Hamas terrorstämpel i framtiden kommer att hävas. Därför menar han att terroråtalet som inleds imorgon 2 februari 2009 blir ointressant:"10:14 MALMÖ

Den terrorrättegång som inleds i Malmö på måndag kan vara överspelad innan ens domen hunnit skrivas.

I centrum står en Malmöbo av palestinskt ursprung som samlat in pengar till föräldralösa.

Pengarna, mer än fyra miljoner kronor, var avsedda för olika kommittéer och organisationer på Västbanken och i Gaza. Åklagaren ska försöka visa att mannen visste att den egentliga mottagaren var Hamas, som finns med på EU:s terrorlista. Det är olagligt att skicka pengar till Hamas, oavsett om pengarna gått till rörelsens militära gren eller till dess omfattande sociala verksamhet, framhåller åklagaren.

Stort intresse

Men Jan Hjärpe, islamolog och professor emeritus, tror att Hamas terrorstämpel kan vara på väg bort.

- Jag tror att det inte är alltför avlägset. Det är en akut situation, där världssamfundet har intresse av att försöka få i gång en fungerande fredsprocess, säger han till TT.I så fall blir utgången av rättegången i Malmö plötsligt ointressant, konstaterar Hjärpe.

Men tills vidare kommer den att följas med stort intresse, inte minst av alla som skänkt pengar till den insamlingsstiftelse, al-Aqsa spannmål, där den åtalade är ordförande, berättar försvarsadvokat Laue Traberg Smidt.
"

Källa, TT via Skånska Dagbladet söndag 1 februari 2009:


Terrorrättegången har kopplingar till de två mordmisstänkta islamistiska skoleleverna från Rosengård:
I
I
I
Länkar till TT-artikeln 1 februari 2009:

Inga kommentarer: