2009-02-09

Halal-tv stämmer Skånepolisen för hets mot folkgrupp
Den vassa bloggen Politiskt Inkorrekt har gjort flera intressanta iakttagelser om den stämning som Skånepolisen idag 9/2 2009 fått på sig för sina uttalanden om apajävel Rosengård och Neger Niggersson. Stämningen sköts av advokatbyrån där Halal-tvs Cherin Awad nyss fått anställning som Sveriges första jurist i slöja:


"Den privata Diskrimineringsbyrån i Stockholm öppnar en civil process mot polismyndigheten i Skåne med anledning av de rasistiska yttranden och uttryck som poliser har använt under ett upplopp i Malmö och på en intern poliskurs.

I en stämningsansökan till Malmö tingsrätt begär Diskrimineringsbyråns ordförande Juan Fonseca att Skånepolisen döms till böter för hets mot folkgrupp. På svarandebänken vill han se Skånes länspolismästare Eva Årestad Radner.


- Det är en grupptalan. Bakom mig finns ett tiotal personer och fler kan ansluta sig efter hand, säger Fonseca.


Stämningen handlar dels om polismännen som under ett upplopp i Malmöstadsdelen Rosengård använde ord som “blattejävlar” och “apajävel“, dels om bruket av namnen “Neger Niggersson” och “Oskar Neger” på övningsblanketter under en kurs i beslagshantering våren 2008.


Båda händelserna är klara fall av hets mot folkgrupp, anser Juan Fonseca. Uttalanden uttryckte missaktning mot en folkgrupp, uppsåtet var att sprida nedsättande uttalanden om invandrare och det hela fick tillräckligt stor spridning.


- Ljudet på filmen från Rosengård har ju via medier spritts bland miljoner människor, säger han.


De tre poliserna som yttrade sig olämpligt i Rosengård har förflyttats och riskerar disciplinpåföljd. Riksenheten för polismål startade i fredags också en förundersökning om brott - men lade ned undersökningen samma dag.”

MSN.se

Tipstack till MissSweden

Länk
DiskrimineringsbyrånEn av advokaterna de anlitar heter Ismo Salmi. Någon som känner igen namnet? Bloggen har tidigare redogjort om den herrn och hans nyanställde på advokatbyrån Åberg&Salmi

Gissa vem:

Cherin “Jag tar inte män i hand och jag stödjer shariastening av otrogna kvinnor” Awad
…………

Cherin Awad

Befattning Jur. kand.
Telefon 08-673 51 800735-28 03 01
E-post awad@abergsalmi.se

Språk Engelska och arabiska

Direktlänk till den nyanställde


Tidigare post om hennes anställning
Skulle du vilja företrädas av blivande advokat Halal-Cherin med slöja?


Juan Fonseca CV


1977 togs han av polisen och satt fem veckor i förhör som terroristmisstänkt. Det fanns nämligen en koppling till Norbert Kröcher och tyska Baader-Meinhofligan, som försökte kidnappa s-ministern Anna-Greta Leijon:

Juan Fonseca hade kört en hyrbil åt Kröcher. Fonseca hävdade dock att han var oskyldig och att han ej vetat att det var Kröcher han hade haft kontakt med och än mindre känt till några kidnappningsplaner. Säpo kunde inte bevisa sina anklagelser, men det var mycket nära att Fonseca blev utvisad."Källa:Medias rapportering om stämningen:
I

Inga kommentarer: