2009-02-07

Neger NiggerssonMalmöpolisens uttryck blir allt roligare. Bloggen Muslimska Friskolan träffade förre biträdande länspolismästare Lars-Folke Piledahl redan på 1980-talet, då han hade en chefstjänst inom Ystads polisdistrikt. Han var alltid glad och kvicktänkt och verkade trivas i det långsmala polishuset där kommissarie Wallander filmas. Idag bor Piledahl kvar i Ystad, i de små gränderna söder om gågatan.Idag fortsätter Sydsvenskan sin hetsjakt mot Malmös poliser i en historia om polisutbildning där Piledahl var informerad:"Anställda slog larm till högsta ledningen. Ändå förnekar Lars-Folke Piledahl, då biträdande länspolismästare, kännedom om Oskar Neger och Neger Niggersson. Men Sydsvenskan kan visa dokument som bekräftar att han blivit informerad.


Lars-Folke Piledahl säger att han aldrig hört talas om Oskar Neger och Neger Niggersson. Inte heller länspolismästare Eva Årestad Radner vill kännas vid fallet.


Detta trots att flera källor uppgett att cheferna informerats.


När Sydsvenskan frågar Lars-Folke Piledahl hur han reagerade när han fick informationen, svarar han:
– Vad snackar du om? Det känner jag inte igen.


Christina Wadsten Malm, dåvarande stabschef, är säker på att du informerades.
– Spontant kan jag inte känna igen det. Det var hon som hade ansvar för de frågorna. Hon kan möjligen ha sagt att någon sagt något olämpligt. Men jag känner inte igen uttrycken. Varje dag, varje vecka kommer det in ärenden till internutredningsgruppen. Olämpligt uppträdande förekommer mycket, rasistiska uttryck mer sällan.


Länspolismästare Eva Årestad Radner förnekar också kännedom om fallet."


Läs resten av den dråpliga historien i Sydsvenskan lördag 7 februari 2009:
I
I
I
"Förra våren hölls en utbildning i beslagshantering i polishuset på Porslinsgatan i Malmö.
I
Ett femtiotal polisanställda från länskriminalen i Malmö slog sig ned i aulan. På storbildsskärmen framför dem visades en lista med påhittade namn som skulle användas i en övning. Bland namn som Berta Bengtsson och Anders Andersson fanns också Neger Niggersson och Oskar Neger.
I
Ett par av deltagarna reagerade, men sa till en början ingenting. Det gjorde inte heller övningsinstruktören som fortsatte att använda Neger Niggersson och Oskar Neger som exempel under den timme som övningen pågick."
I
I
Källa, Sydsvenskan lördag 7 februari 2009:
I
I
I
Se beviset i form av mejl till ansvarig polisledning:
I
I
I
Jämför med vad DN lyckats gräva fram:
I
"Malmöpolisen är stenhård när det gäller att hålla rent inom kåren mot allt som kan uppfattas som rasistiskt."
I
Källa, Dagens Nyheter fredag 6 februari 2009:
I
I
I
TT har nu fått upp ögonen för Sydsvenskans hetsjakt om Neger Niggersson:
I

Inga kommentarer: