2009-02-14

Upploppsledare på Rosengård skakar hand med rikspolischefenIgår skakade rikspolischef Bengt Svenson hand med muslimen Basem Mahmoud. Bilden finns inte på internet, men är förevigad i Sydsvenskans pappersupplaga på sidan A4 Opinion lördag 14 februari 2009.Det var under sin patrullering på Rosengård fredag 13/2 som rikspolischefen och islamisten tar varandra i hand. Basem Mahmoud är ordförande för Islamic Youth Center. Den organisation som bildats när Islamiska Kulturföreningen fick stänga sin ockuperade källarmoskéRosengård. Polisen spärrade av området. Muslimska skolungdomar som gått i koranskola i lokalerna svarade med ett flera dagar långt upplopp på Rosengård i december 2008. Hänförare för dessa var Basem Mahmoud som i TV försvarade protesterna mot att polisen stängt av källarmoskén.I bildtexten står så här:

"Trevlig svensk polis välkomnas av Basem Mahmoud"Bloggen vill påminna att justitieminister Beatrice Ask och Malmös politiker vägrade låta islamisten Basem Mahmoud delta i deras möte när de besökte Rosengård i samband med upploppen. Politikerna sa att de inte samtalar med upploppsmakare:"Men jag tänker inte prata med människor som kastar stenar och slangbomber, säger Rosengårds stadsdelsfullmäktigeordförande And­reas Konstantinides (s).

ROSENGÅRD. Han, stadsdelschefen Eva Alterbeck och flera andra företrädare för Rosengård mötte i går eftermiddag ett stort mediauppbåd i Tegelhuset vid Rosengårds centrum."


"I sökandet efter en ny moskélokal har Basem Mahmoud och hans muslimska ungdomsförening inget att hämta hos kommunen.

– Vi hjälper inga föreningar med lokaler. De måste hitta sina lokaler själva, säger Eva Alterbeck."


Källa, Sydsvenskan 20 december 2008:"Jag kommer att ringa en del samtal till olika befattningshavare, sa justitieminister Beatrice Ask (m) efter ett möte på Rosengårds polisstation.


ROSENGÅRD. Hon träffade representanter för ett antal muslimska föreningar för att informera sig om läget efter de uppmärksammade kravallerna före jul."


"Många var nöjda med mötet. Men Basem Mahmoud som ledde ockupationen av källarmoskén var besviken efter ministerns besök. Han fick inte vara med."


Källa, Sydsvenskan 30 december 2008:Minns detta när ni ser Basem Mahmoud och rikspolischefen Bengt Svenson skaka hand i dagens Sydsvenskan. Rikspolischefen ser glad ut på bilden och Basem Mahmoud tar sin andra hand för att kamratligt klappa rikspolischefen på axeln. Det sker precis utanför Rosengårds närpolisstation som brukar ha sina rutor krossade av lokalbefolkningen.Mediarapportering från rikspolischefens besök i Rosengård:

Inga kommentarer: