2009-02-06

Polisnämnden vill avsätta Malmös polismästarePolisnämnden anser att poliser i Malmö kanske inte längre har polismästare Ulf Semperts förtroende. Polisnämnden anser att Malmös polismästare Ulf Sempert eventuellt mörkat att han kände till uttalandena om apejävel och blattejävlar på Rosengård:


"Efter Sydsvenskans nya avslöjande kräver polisnämndens ordförande, Björn Lagerbäck (FP) nya besked från polisledningen.

- Vi måste veta om Ulf Sempert fortfarande har enskilda polismäns förtroende, säger han till Sydsvenskan. MALMÖ.


Polisnämnden sammanträdde så sent som i går när den underrättades om framtida polisinsatser och också fick information om vad som händer efter att de rasistiska uttalandena i samband med Rosengårdsinsatsen blivit kända.

- Däremot var det inte uppe till information om vad som står i dagstidningen i dag. Därför har vi begärt ett nytt sammanträde med biträdande polismästaren, säger Björn Lagerbäck.

- Vi kommer att diskutera Ulf Semperts status i det inre arbetet."


Källa, Sydsvenskan fredag 6 februari 2009:Försvara polismästaren genom att skicka mejl till polisnämnden med krav om att Ulf Sempert får vara kvar! Hans inställning om så kallade "blattar" är nämligen helt normal i Malmö om man betänker bakgrunden:


Inga kommentarer: