2009-02-01

Rosengårdselever knivhögg varandra


Sydsvenskans bild syns att det är pizzerian som ligger 100 meter från Islamiska Kulturföreningens ena källarmoské vid Bennets väg 8 på Rosengård:




Pizzerian ligger 100 meter österut längs cykelvägen. På utsiktsbilden ovan ligger pizzerian i den låga byggnaden uppe till höger. Bloggen Muslimska Friskolan har ätit där ett tjugotal gånger. Utanför brukar folk stå och hänga. Men det är ett trevligt hak annars som också serverar grillrätter och god falafel. I cykeltunneln ytterligare 100 meter österut brukar rosengårdselever barrikadera med kundvagnar så att polisens motorcykel ska köra omkull. Eller så lägger de sig 5 meter högre upp bakom snårbuskagen och kastar sten på de som kommer på cykelstigen. Mittemot pizzerian ligger vårdcentralen. De inblandade rosengårdseleverna är 18 år och går alltså i gymnasiet:



"Två personer har skadats vid ett våldsamt bråk utanför en pizzeria på Rosengård i Malmö på lördagskvällen. Den ena personen ska ha blivit knivskuren i huvudet, den andra ska ha fått en skruvmejsel i ryggen. En misstänkt gärningsman är gripen."


"Två personer skadades och fördes med ilfart till akuten på Universitetssjukhuset Mas. Den ena personen ska ha fått ett knivhugg i huvudet. Den andra ska ha blivit huggen i ryggen med en skruvmejsel."


"Det lutar åt brottsrubriceringen mordförsök alternativt grov misshandel, säger kommissarie Anders Kristersson vid Malmöpolisens kriminaljour vid 23-tiden.

En av de skadade killarnas kompis berättar för Sydsvenskan om hur han upplevde bråket. Enligt honom kom några andra killar in på pizzerian vid 21.40-tiden. En av dem tittade "lite snett", flera killar började tjafsa och snart bröt slagsmålet ut.

Nykomlingarna ska då ha kastat stolar och annat på de fyra kompisarna som satt där sedan tidigare. Ägaren lyckades mota ut dem en liten stund men de var snart tillbaka och bråket urartade fullständigt. De fyra vännerna ska allihop ha blivit misshandlade med stolar och en av dem ska ha blivit huggen med en skruvmejsel."


Källa, Sydsvenskan sidan C4 söndag 1 februari 2009:



Fler rapporter om knivhugget och skruvmejseln i ryggen:


"- Vi lyckades också gripa en misstänkt på platsen så nu får vi se om han vill prata med oss, säger Lennart Hornemark.

Ytterligare en misstänkt kom självmant in till kriminalpolisen i Malmö där han greps. Båda männen, som är 18 år, är misstänkta för försök till mord alternativt grov misshandel. Båda är tidigare kända av polisen.Det är ännu oklart hur svårt skadade de båda männen blev."


Källa:
Dagens Nyheter 1 februari 2009:


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2404147.svd

Inga kommentarer: